Begitt meg ut på delvis nytt farvann

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, da har jeg prøvd noe nytt, men i et felt som jeg har tatt en del bilder i.

Macro, men nå noe mer avansert. Focus stacking. Dette prøvde jeg først i Photoshop, men der fikk jeg ikke det helt til. Heldighvis så finnes det masse apps der ute for slikt. 

Man tar en rekke bilder, med fokus på forskellige plasser for hvert bilde, og skal da bruke en funksjon i Photoshop som heter Photomerge. Se på bildet under får å se hvor du finner denne funksjonen.

Når du har trykkt på det valget så får du opp dette.Her velger du Auto, og så trykker du på "Browse", og finner bildene du vil bruke.

På bildet øverst har jeg brukt 50 bilder med fokus på forskellige plasser. På det bildet har jeg derimot brukt ett annet program, som heter HeliconFocus. Jeg synes jeg fikk bedre resultat med den(i tillegg til at Photoshop hang seg hver gang jeg prøvde å gjøre dette).Etterhvert som jeg lærer meg teknikken, så kommer jeg nok til å bruke Photoshop sin Photomerge, hvis Photoshop slutter å henger seg opp(mulig den ikke takler 50 bilder?). Dette kan jo brukes til så mye annet morsomt også :) Iallefall HeliconFocus, som lager en 3D fil av bildene også, og det passer meg ganske greit med tanke på at jeg ha handlet meg 3D printer.

Ha en fortsatt fin kveld folkens :)

2

Hei Alex,

sender deg en link til min blogg hvor jeg viser deg hvordan jeg stakker i photoshop:

http://makrotips.blogspot.se/2015/10/focus-bracketing-picture-stacking-how-i.html

Mvh Knut

Knut Riise: takk for linken Knut. Dette var nyttig lesing :) Ha en fortsatt fin dag :D

Skriv en ny kommentar