Skal du på ferie?Om du skal på ferie, så er det ikke alltid man ønsker/orker å ta med seg det store speilrefleks kameraet.

Det blir ofte for stort, og det blir bare liggende på hotellet(om det ikke er en skikkelig fototur man skal på selvfølgelig).

Det som passer som regel best da, er et lite kamera. Og skal man ha ett lite kamera, så går det oftest ut på bildekvaliteten(men ikke nødvendigvis)

Om man skal en del på strand og litt toppturer så kan det være greit med ett kamera som tåler litt. I dette tilfellet ville jeg anbefalt en Olympus TG-4. Den har upåklagelig bildekvalitet, og tåler fall fra 2 meters høyde, samt om du mister den i vannet på stranda, så tåler den hele 15 meter. 

Dette kameraet er også helt ypperlig på enda ett felt, nemlig macro(noe jeg synes er artig). Jeg ble rett og slett imponert over macrofunksjonen på kameraet. Det anbefales da å bruke tilbehøret LG-1 som er en "ringblitz" som monteres foran. Vi har den til veldig god pris nå, og den inkluderer "ringblitzen" for en begrenset periode. 

http://www.stjordalfoto.no/products/olympus-stylus-tough-tg-4

#stjørdalfoto #stjordalfoto #stjørdal #foto # blogg #Olympus #støtsikker #vanntett #kamera #tough #tg-4 #lg-1 #macro #ferie #tur #ferietur #sommerferie #kompaktkamera

Enda ett nytt objektiv på veiAtter en gang, kjøpt på Ebay.

Denne gangen er det en Russisk Jupiter-8 50mm F2 fra 1964. Adapter til denne er allerede bestilt tidligere.

Den har en M39 fatning, og objektivet er en kopi av Zeiss Contax Sonnar 50mm F2.

Objektivet er svert billig, om man sammenligner med ekte Zeiss. Og man skal ikke skimte av den lave prisen, skal man tro bildene man ser på interweben som er tatt med dette objektivet. Kjempe fin bokeh, nesten drømmeaktig. Selvfølgelig, ikke verdens beste objektiv :) men absolutt verdt pengene i forhold til bildene og testene jeg har sett.

Om du har lyst på et slikt objektiv, så anbefaler jeg deg å klikke på lenken nederst i innlegget her. Da kommer du rett til objektivene på Ebay.

Blasfemi!

Ja ja... blasfemi... :D
Sjå som de bryr mæ da :-p
Spørsmålet er vel heller om det funker?
Har selv en Nikon 70-200 2.8 vr, som jeg ikke har fått solgt enda, så derfor har jeg kjøpt denne adapteren.
Så grunnen til "blasfemi" er vel rett og slett det at jeg bruker nikon utstyr på olympus utstyr.
Så lenge det fungerer(selvfølgelig da uten autofokus) så er det uansett bare midlertidig, da jeg holder på å sparer opp til Olympus sin nye 300mm f4.

Om du har noen artige objektiver du kunne tenke deg å bruke på det nye kameraet ditt(da tenker jeg gamle som fra før digitaltiden, og enda lengre tilbake kanskje?), så anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe en slik adapter. Disse får man billig på Ebay :)
Lenker til forskjellige adaptere kommer nederst på siden når jeg har fått lagret og lagt ut innlegget, siden jeg har lenkene på maskinen min

 

Dagens pakke :DHva er det Ebay ikke har? Joda, dem har det meste. Til og med billige objektiver(og svindyre)

Liker følelsen som gamle japanske objektiver har. Og vil si disse passer ganske pent på en Pen-F

Bestilte meg en Olympus OM Zuiko 75-150mm F4 zoom får ikke så lenge siden. Denne ble sendt fra japan, og kom i posten i dag. På ebaysalget så sto det at det var noe mugg inne i linsa, men det var mere mugg en hva jeg tenkte det var, siden dette ikke vistes så godt på bildene selger hadde lagt i salgsannonsen. Likevel så er det ikke slik at jeg betalte flere 1000kr for dette, men bare ca 200kr. så det er overkommelig. Jeg skal nok klare å få åpnet objektivet å renset det, men mugg vil aldri forsvinne, da dette "etser" seg fast i glasset. Det finnes mange fine eksemplarer av dette objektivet på ebay, og er relativt grei kvalitet å begynne med, om man ikke vil legge i flere tusen kroner får å starte med telezoom på kameraet.

Dette objektivet tilsvarer 150-300mm på fullformat.

Nå vet jeg ikke om det er muggen som gjør at bilde "soft", eller om objektivet i seg selv er " soft, men jeg har lest en del om det, og det står at dette skal være skarpt, og ikke soft.

.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noen som kan forklare meg hvorfår bilder som er tatt på høykant, blir lagt horisontalt på bloggen? og evt om det mulig å endre så bildet her f.eks blir stående, slik det er tatt? Irriterer meg grønn :D :D

Tilbake til tema. på slutten av innlegget så vil dere få en link til søkeresultatet etter objektivet på Ebay.

#olympus #om #zuiko #75-150 #utstyr #F4 #ebay #brukt #muggent #svarthvitt #bildepåhøykant? #billig

Dagens bildeStemningsbilde fra da jeg hadde Canon utstyr.

Canon Eos 70D og Tamron 17-50 2.8

Heftige dagerMå bare beklage for at det har vært stille dem siste dagene her altså. Vi har hadd så mye å gjort på jobb at man vet nesten ikke opp/ned på en selv :D.

Vi har hadd ganske mye salg på dyrt utstyr og mye kamera rens og mye passfoto. Vi har hadd en del bestillinger på Nikon D5, D500 og Canon 1Dx MK2, som vi endelig har fått ganske mye av, der kundene har vært å hentet dette. 

På bildet så ser dere Canon stabelen som ble sendt/solgt til kundene som hadde bestilt dette.

Vi sender over hele landet, og er svært gode på priser. Ta gjerne kontakt på alex@stjordalfoto.no for bestilling eller prisforespørsel.

Ønsker du kamerarens så er dette prisene:

  • APS-C 700,-
  • Fullformat 1200,-

Ha en fortsatt fin dag :)

#kamerarens #sensorrens #rens #apsc #fullformat #bestilling #canon #nikon #1dxmark2 #d5 #d500 #kamera #kamerautstyr #NikonPro #CanonPro

OY OY!!Her har det vært stille fra meg i ett par dager nå, og det går jo ikke :D

Som dere allerede vet, så er jeg en del inne på Ebay, og kom over en Olympus 75-150mm F4 zuiko objektiv. Dem er ikke noe ut av en annen verden, men med tanke på hva jeg betalte, så er det absolutt verdt det.

Jeg har jo en Olympus Pen-F, som jeg har en adapter på, slik at jeg kan bruke gamle Olympus OM objektiver. På dagens MFT kameraer så vil dette tilsvare en 150-300 objektiv. Dere finner også billige 200mm og 400mm på ebay, som er verdt å se litt på. Billig inngangsbilett til supertele verden på et MFT kamera.

Her har dere en link til objektivet jeg handlet http://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_ff3=2&pub=5575187649&toolid=10001&campid=5337900298&customid=75-150&icep_item=182164617820&ipn=psmain&icep_vectorid=229466&kwid=902099&mtid=824&kw=lg

Husk at med disse objektivene, så har man ikke autofokus. Derimot så fungerer stabiliseringen helt utmerket på Pen-F, når man har manuelt slått inn hvor mange mm objektivet er på i kameraet.

#olympus #om #zuiko #75-150 #150-300 #f4 #pen-f #ebay #billigpåebay #hektapåebay #foto #utstyr #mft #m43 #4/3

Billig inngangsbillett

Dette bildet er tatt med en olympus 50mm 1.8 på ett nikon kamera med reverserings ring.Som tittelen sier så skal jeg gi dere noen lenker til en billig inngangsbillett til macro verden.

Det er flere måter man kan få litt mere macro med ett standard objektiv man har.

Vil anbefale at du som ett minimum har en 50mm 1.8 objektiv tilgjengelig. Grunnen til dette er at disse er meget enkle og vil gi best resultat med tanke på macroforstørring. Helst en med justerbar blenderåpning på utsiden, slik som Nikon 50mm F/1.8D.

 Du kan bruke såkalte mellomringer. Disse finnes i mange varianter og fra forskjellige produsenter. Du har dem med muligheten for autofokus, og dem uten autofokus. Sistnevnte er desidert billigst, og Fotodiox er ett av dem mestselgende merkene. I tillegg, om du allerede har macro objektiv, så kan du bruke mellomringene for å få enda mere forstørrelse

Om du vil prøve deg på macro med mellomringer, så bruker du denne lenken her http://amzn.to/24zfPMG

 Så har du det som kalles for reverserings ringer. Disse har da fester som passer hver enkelt kameramerke(det har forsåvidt mellomringene også) og har da feste til objektivet i hver enkelt filterfestestørrelse. Da skrur du fast denne der filteret forran objektivet skal være, og så kobler du den til kameraet som vanlig. Her er det viktig at du bestiller i riktig størrelse i forhold til objektivet du skal bruke. Har du ett objektiv med 58mm filterfeste, så må du ha en slik ring med 58mm feste.

Vil du ha en slik en, så bruker du denne lenken her http://amzn.to/1VMhqOD

Det finnes andre metoder også, men dette har jeg ikke prøvd selv. Da er det snakk om belg og makroskinne f.eks. men dette har jeg ikke fått prøvd.

Det er nederst i innlegget lagt til en ny lenke, til Ebay.

#macro #inngangsbillett #billig #alternativ #utstyr #mellomringer #reverseringsringer #ringer #canon #nikon #olympus #pentax #mft #m43

Dagens bilde

Tatt for en stund siden på Verdal.
Hadde 2 stk ekorn som for å hoppet fra tre til tre. Det var også tydelig at den ene var barnet og andre var mora. Jeg sto så å si helt stille. Og dem var rundt 3-4 meter ifra meg. I det jeg måtte flytte litt på ene foten min, så merket mora dette, og stilte seg til og kjeftet på meg som en galing  :D

#ekorn #ueban #natur #verdal #nikon #d600 #fullformat #fullframe

Dagens bildeDette bildet er noe croppet, og er tatt med en Nikon D600 med ett eldre Olympus 50mm 1.8 objektiv som er montert på kameraet med reverseringsring. Altså objektivet er satt på feil vei på kameraet.

Småkryp er noe jeg digger. Alt fra store småkryp, skjeggagamer, til slike som på bildet her. Har selv en tarantell, men har hadd flere.

Nylig solgt jeg den største jeg hadde, og har nå bare en igjen, og den heter Turbo Junior(rett og slett for at den er så kjapp på beina, og om den finner det for godt, så hopper den fra en plass til den andre, bare for at den kan om den vil) :)

Skal se om jeg finner noen bilder av den etterhvert :)

Ha en fin helg folkens. Kanskje det blir noe foto i helga?